Har du ont i huvudet? Spänningshuvudvärk, migrän och tinnitus är tillstånd som kan behandlas hos oss. Vanliga orsaker till ont i huvudet är spänningar från nack och-/eller käkmuskulaturen som exempelvis kan orsakas av en hög stressnivå eller ett stillasittande-/monotont arbete. Vi utreder, behandlar och förebygger din huvudvärk.

Har du ont i nacken? Nackspärr eller spänningar i nacken är en mycket vanlig åkomma och något vi träffar på så gott som dagligen. Ofta börjar det med ont i nacken för att sedan stråla ut i en arm. Orsakerna kan vara flera men några av de vanligaste är stillasittande arbete, ”dålig hållning” eller en för hög stressnivå. Vi utreder, behandlar och förebygger dina nacksmärtor.

Har du ont i axeln? Axelsmärta är vanligt. Lider du av ont axeln kan det vara svårt att exempelvis lyfta och vrida på armen. Smärtan kan både vara skarp och intensiv eller av en mer molande karaktär. Ofta kan även smärtan stråla ut i armen. Axeln är en komplex led på grund av sin stora rörlighet och den utsätts dagligen för många olika typer av belastning. Vi utreder, behandlar och förebygger dina axelsmärtor.

Har du ont i armbågen? Tennis- eller golfarmbåge? Oftast sitter den här typen av smärta antingen på utsidan eller insidan av armbågen. Oftast gör det rejält ont i armbågen om man hittar och trycker på rätt punkt. Det kan till och med vara svårt att lyfta en vanlig kaffekopp eller skruva av ett lock. Smärtan beror ofta på en överansträngning av böjar- eller sträckarmuskulaturen. Smärtan kan komma av exempelvis en racketsport, eller av ett monotont arbete vid datorn eller kanske ett mer ovant arbete som målning. Vi utreder, behandlar och förebygger dina armbågssmärtor.

Har du ont i ryggen? Något av det vanligaste vi stöter på är akut eller kronisk smärta i ländryggen eller i bröstryggen. Hela omkring 80 % av Sveriges befolkning har någon gång i livet haft ont i ryggen. Orsakerna kan vara allt från diskbråck till muskelvärk eller att man gjort ett mer ovant arbete som exempelvis snöskottning. Vi utreder, behandlar och förebygger dina ryggsmärtor.

Har du ont i höften? Smärta i höften kan sitta både ytligt mot utsidan av höften, eller djupt in mot ljumsken. Hos kroppsligt aktiva personer kan en överbelastning ske om man inte balanserar bäckenet i rörelse. Är man lite äldre kan artrosförändringar orsaka smärta och oftast en inskränkt rörlighet. Vi utreder, behandlar och förebygger dina höftsmärtor.

Har du ont i knät? Förutom ledbands- och meniskskador är ont i knät en vanlig idrottsskada, som kan uppkomma av en överbelastning eller ett trauma. Det kan också bero på en åldersrelaterad förändring i brosket (sk. artros) som orsakar smärta eller värk i knät. Muskulär obalans är en annan vanlig orsak och åtgärdas genomen individuellt anpassad styrketräning. Vi utreder, behandlar och förebygger dina knäsmärtor.

Har du ont i foten? Smärta i foten kan vara rejält besvärande och inte sällan är den lokaliserad till hälens undersida; så kallad ”hälsporre” eller ”plantar fascit”. Ibland kan ont i foten bero på att fotleden krånglar efter en eller upprepade stukningar och då är det viktigt att rehabilitera leden ordentligt. Vi utreder, behandlar och förebygger dina fotsmärtor.