FAQ

Är ni anslutna till försäkringskassan, eller gäller högkostnadskort hos er?

Nej, vi arbetar privat utan avtal med landstinget. Ett besök bekostas av dig privat, ditt företag eller en privat sjukvårdsförsäkring och oftast får du tid betydligt snabbare än i den traditionella vården.

Hur mycket kostar ett besök hos er?

Ett besök hos oss kostar från och med den 1/1 2020 - 650 kr (Åre 680 kr). Jourtider (Stängda tider eller helgdagar) kostar f.n. 1300 kr.

 

Är du student? Vid uppvisande av giltigt studentkort har du 15 % rabatt.

Behandlar ni barn?

Ja, vi tar emot barn. Behandling och rehabilitering av barn skiljer sig mycket från behandling av vuxna. Det vi framförallt erbjuder till barn är undersökning, rådgivning och egenvård. Viss behandling förekommer också, men behandlingsmetoderna är då anpassade efter barnets ålder.

Behandlar ni gravida?

Ja, vi behandlar gravida, men behandlingen anpassas efter hur långt du kommit i din graviditet.

Hur går ett besök till?

Ett besök inleds med att vi hämtar dig i väntrummet. För att kunna ge dig bästa tänkbara behandling behöver vi först få veta lite mer kring din sjukdomshistoria innan vi gör en grundläggande undersökning. Därefter anpassar vi behandlingen för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. En behandling kan skilja sig mycket från person till person och innehålla olika manuella tekniker samt träning och rådgivning. Ett besök hos oss tar ca. 30 minuter och du får oftast klä av dig tröja och byxor när vi undersöker och behandlar dig. Vi arbetar enligt Patientsäkerhetslagen (2010:659) och innehar patientförsäkring samt medlemskap i både Svenska naprapatförbundet och Svenska sjukgymnastförbundet.

Vår arbetsmodell ser ut så här:
Analysera: Vi förhör oss om dina besvär och undersöker dig grundligt. Förklara: Vi går igenom vad vi tror orsakar dina besvär och gör en plan och sätter upp mål för din utveckling.
Behandla: Vi behandlar dig och försöker lindra smärtan och återställa funktionen.
Utveckla: Genom tex träning utvecklar vi dina svagheter för att förhindra nya besvär.

Har ni jourtider eller öppet på helgerna?

Uppstår behovet av akut hjälp under stängda tider försöker vi i möjligaste mån att öppna upp kliniken även under helgdagar. Jourtaxa f.n. 1200 kr/besök.

Vad har ni för öppettider?

Öppettider Helsingborg:
Mån, tors, fre 7-17, tis och ons 7-20

Öppettider Nordic Refit - Åre:
08:00-16:00, eller enligt överenskommelse.

Öppettider Nordic Refit - Lund:
Mån och tors 7-17, tis 7-14, ons 15-19

Vad är skillnaden på Naprapat, Kiropraktor och Osteopat?

Det finns inget enkelt svar på den här frågan, även om vi får den i princip dagligen. Samtliga tre ovan nämnda yrkesgrupper arbetar inom det man kallar för avancerad manuell medicin och syftar till att hjälpa patienter med besvär eller smärta i rörelseapparaten. Vi tror att det viktigaste är vem man kommer till, och inte vad, eftersom det handlar minst lika mycket om personkemi som yrkestitel. Svårigheten med att försöka definiera olikheterna mellan dessa grupper är att likheterna egentligen är större än skillnaderna.

 

Naprapaten undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd och nedsatt funktion i hela det neuromuskuloskeletala systemet. I behandlingen tas hänsyn till såväl leder och skelett som muskler och övriga mjukdelar och just denna helhetssyn där specifik och hög kompetens inom naprapatisk manuell terapi kombineras med goda kunskaper inom ortopedisk och annan konventionell medicin är själva kärnan inom naprapati. En naprapat arbetar främst med sina händer och kombinerar på ett effektivt sätt olika manuella behandlingstekniker som manipulation och mobilisering samt mjukdelsbehandling som massage, bindvävstekniker och pressur. De manuella behandlingsteknikerna kombineras vid behov med till exempel elektroterapi som laser och stötvågsbehandling. Många naprapater använder även akupunktur/dry needling som ett komplement. För att nå ett varaktigt resultat är naprapaten noga med att motivera patienten att själv vara delaktig i rehabiliteringen och behandlingen följs vanligen upp med individuella träningsprogram och råd om arbetsställningar. En kiropraktor behandlar de besvär eller skador som orsakas av störningar i leder, muskler, nervsystem och deras inbördes relation. Det övergripande syftet med kiropraktisk behandling är att återställa och upprätthålla normal funktion i leder, muskler och nervsystem. För att åstadkomma detta använder sig kiropraktorn främst av olika exakta handgrepp. Den huvudsakliga behandlingsmetoden är manipulation (s.k. justering), men även annan manuell behandling förekommer.

 

Osteopati är en form av manuell medicin som innebär att man använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Osteopater behandlar inte bara det område som gör ont utan försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått. Genom att förbättra funktionen påverkas bl.a. cirkulationen, det lymfatiska systemet och nervsystemet så att kroppens självläkning kan fungera optimalt. Behandlingen sker utifrån varje persons individuella förutsättningar för att skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående.

 

Eftersom vi är naprapater till yrket är det såklart lättare för oss att förklara vad vi gör. Vill du läsa mer föreslår vi att du kontaktar respektive yrkeskårs förbund enligt länkarna nedan.

 

naprapater.se

 

osteopatforbundet.se

 

kiropraktiskaforeningen.se

KONTAKTA OSS!

E-post: info@nordicrefit.se

Naprapat Helsingborg:
Tidbokning: 042-32 80 60
Södra Tvärgången 3, 254 52 Helsingborg.

Naprapat Åre:
Tidbokning: 0647 - 67 50 70
Årevägen 80, 83013 Åre.

Naprapat Lund:
Tidbokning:  046 - 624 34
Scheelevägen 30, 3 tr, 223 63 Lund.

Följ oss på sociala medier:   FB f Logo blue 29   instagram icon   YouTube icon full color

Vår hemsida samlar in cookies - läs mer här.

 

ELLER FRÅGA OSS DIREKT!

security image